Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Langdurig ziekteverzuim

Mijn medewerker is ziek, wat nu?

Wanneer uw medewerker 6 weken of langer uitvalt, is er sprake van langdurig ziekteverzuim. Het is van belang om de juiste stappen te ondernemen in het geval van langdurig ziekte verzuim om verdere problemen te voorkomen.

Tegen welke problemen kun je als werkgever aanlopen als je niet (volledig) voldoet aan de benodigde re-integratie activiteiten?

  • Een zieke medewerker kost gemiddeld 250 tot 400 euro per dag. In geval van een verzuimverzekering heb je meestal een eigen risicoperiode van 30 dagen, daarnaast betaal je meer premie bij een hoog(er) ziekteverzuim.
  • Als je het re-integratie dossier niet op orde hebt kun je een boete krijgen van het UWV, tot maximaal één jaarsalaris.
  • Naast financiële gevolgen kan er ook een conflict met je medewerker als er onenigheid ontstaat over de re-integratie of het verloop van het herstel proces.

Janssen & Partners biedt ondersteuning aan zowel de werkgever als de werknemer door middel van advies en begeleiding in de praktijk. Wij snappen als geen ander dat iedere situatie anders is. Samen met u bekijken we wat er nodig is en gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Lees hieronder meer over langdurig ziekteverzuim en onze dienstverlening.

Erkend gemachtigde UWV

Janssen & Partners is door het UWV erkend als gemachtigde. Dit houdt in dat het UWV medische gegevens direct aan Janssen & Partners mag verstrekken. Normaliter kan alleen een arts-gemachtigde of advocaat deze gegevens opvragen bij het UWV. Door deze erkenning kunnen wij u nu nog beter en sneller van dienst zijn, bijvoorbeeld bij de uitvoering van second opinions door bedrijfsartsen of verzekeringsartsen, of bezwaren tegen loonsancties. Met het verkrijgen van medische gegevens hebben wij een grote verantwoordelijkheid om de privacy van betrokkenen te waarborgen. Janssen & Partners zal daarom onder geen beding informatiegegevens verstrekken aan werkgevers over bijzondere persoonsgegevens van (ex-)werknemers. Verder hebben wij de nodige maatregelen getroffen om de privacy van betrokkenen te waarborgen.