Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Reorganisaties

“Reorganisatie, met Janssen & Partners sta je er niet alleen voor”

Reorganisatie, ontslag, het zijn ingrijpende en moeilijke situaties waar je als werknemer en als werkgever mee te maken kunt krijgen. Gelukkig staat Janssen & Partners je bij in ontslagcasussen en reorganisaties en sta je er niet alleen voor. Menselijke begeleiding speelt hierin een belangrijke rol, iedereen ervaart dergelijke situaties anders en daar moet rekening mee worden gehouden. Je praat met elkaar, spreekt ervaringen door en bent er voor elkaar.

Waarom een reorganisatie?

De afgelopen jaren hebben we het allemaal van dichtbij meegemaakt: de coronacrisis. Veel bedrijven kwamen voor een lastige keuze te staan: doorgaan met te veel bezetting, of reorganiseren? Maar wanneer moet je reorganiseren en hoe moet je dat regelen? Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dan is het fijn als je hulp krijgt van een bedrijf met ervaring. Bij Janssen & Partners kun je rekenen op menselijke begeleiding en een sociale procedure. Het is belangrijk dat jij weet wat wij jou te bieden hebben als het gaat over de eerste hulp bij reorganisatie, zodat jij er weer vertrouwen in krijgt.

Reorganiseren, hoe pak je het aan?

Als er sprake is van herstructureren, dan is het van belang dat het zo objectief mogelijk wordt aangepakt. Er moeten objectieve keuzes worden gemaakt en daarom is het fijn als je op de nodige hulp kunt rekenen van Janssen & Partners. Daarnaast dient het traject transparant te zijn en moet er oog zijn voor de werknemer(s).

Eerste hulp bij reorganisatie is echt maatwerk. Er moet goed gekeken worden naar welke sociale procedure en menselijke begeleiding er in de situatie nodig is. Ervaring leert dat er geen standaard protocol is, ieder traject vraagt een andere aanpak.

Is er sprake van een bedrijfseconomische noodzaak? Dan wordt er gekeken naar de maatregelen en mogelijke scenario’s. Vanuit daar wordt er een sociaal plan opgesteld met een concept lijst voorgedragen ontslag. De volgende stap is het doorlopen van de afspiegelingsbeginselen en de UWV ontslagregels. De mogelijkheden worden dan vastgesteld, leidinggevenden worden hierin betrokken en er worden individuele gesprekken gevoerd. Vervolgens komt er een plenaire presentatie voor voltallig personeel. Er komt dus nogal wat bij kijken . Gelukkig sta jij er niet alleen voor, want wij van Janssen & Partners staan voor je klaar om deze sociale procedure voor en met jou te regelen. Het belangrijkste hierin is menselijke begeleiding en het delen van ervaringen.

Kunnen wij je van dienst zijn?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!