Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Klantcase

Re-organiseren en herstructureren

"Het was een moeilijke beslissing"

Veelzijdig

Sparringpartner

Wij zijn er voor "alle oplossingen op het gebied
van Personeel & Organisatie"

De coronacrisis, als we de economen mogen geloven, hakt er erger in dan
ooit tevoren. Veel bedrijven en organisaties staan niet voor de vraag óf ze
moeten reorganiseren, maar wanneer!

Wij lopen normaliter niet graag ’te koop’ met onze diensten op het gebied
van reorganiseren of herstructureren, maar wij denken dat wij juist nu in
deze tijd uw organisatie ten dienste kunnen staan bij de beantwoording
van bovenstaande vraag. We begrijpen daarenboven dat dit een ‘delicaat’
onderwerp is.

Omdat we niet graag over ons zelf praten / opscheppen, hebben we een
aantal van onze klanten gevraagd om hun ervaringen met ons te delen.

Lees de ervaringen van onze klanten

Christiaan de Bruin
Directeur
De Waal Autogroep
“Het is niet wat je droomt voor
je bedrijf, maar het was wel
noodzakelijk.”
Debby *
HR adviseur
middelgroot bedrijf *  
“Jullie zijn kritisch, eerlijk en
trekken de zaken niet uit mijn
handen. We doen het echt
samen.”
Sven *
Oud medewerker
De Waal Autogroep
“De boodschap was niet leuk.
Het was wel duidelijk en goed
geregeld.”

* wegens privacy redenen zijn de namen zijn geanonimiseerd

Persoonlijk

Onafhankelijk

Follow the rules

Bij een herstructurering is het van belang dat je zo objectief mogelijk de keuzes maakt. Christiaan de Bruin vertelt hoe de keuzes zorgvuldig zijn afgewogen. We hebben gehandeld conform de ontslagregels van het UWV. Eerst goed kijken naar het afspiegelingsbeginsel, een duidelijke onderscheiding maken in de functie groepen en het “last-in, first-out” principe toepassen. “Janssen & Partners had alles voorbereid, op basis van een goed gezamenlijk opgesteld sociaal plan”.

Transparant

Wat mij aanspreekt in de aanpak van Janssen & Partners, zo vertelt Christiaan de Bruin, is dat ze optreden als “wij”, namens het bedrijf, maar ook oog hebben voor “jou”, de werknemer. “Ze zijn open, transparant en hebben geen dubbele agenda’s”.

Debby vertelt hoe zij als HR adviseur het traject ervaren heeft. Er was meteen een goede en reële regeling (sociaal plan). “Het was goed en niet onderhandelbaar. Hierdoor was het transparant, objectief en voor iedereen gelijk. We hebben goed en netjes afscheid kunnen nemen”.

Veelzijdig

We schakelen Janssen & Partners in voor onze HR vraagstukken in de breedste zin van het woord. “We hadden de behoefte aan een sparringpartner met juridische kennis”, aldus Christiaan, directeur De Waal Autogroep.

“Voor mijn directeur was het vanzelfsprekend dat we de noodzakelijke herstructurering met jullie zouden afstemmen”, zo geeft Debby aan. “Jullie zijn voor mij op alle HR vakgebieden een sparringpartner. Jullie kijken niet alleen naar de juridische kant maar denken ook bedrijfsmatig mee”.

Uniek

Debby: “We kijken positief terug op het behaalde resultaat”. Gedwongen ontslag is soms helaas onvermijdelijk. In zo’n situatie wil je het liefste in goede harmonie tot een oplossing komen. Wat het bijzonder heeft gemaakt, vind ik, is dat we alle medewerkers die met de gevolgen van onze besluiten zijn geconfronteerd hebben weten te overtuigen.
“We hebben voor geen enkele medewerker de bedrijfseconomische ontslagprocedure bij het UWV hoeven doorlopen”. “Er zijn geen langlopende discussies geweest”. Dankzij Janssen & Partners is dit gelukt, zo vertelt Debby.

Zorgvuldig

Uiteraard is het herstructureren van je organisatie een gevoelig onderwerp. Zeker wanneer het consequenties heeft voor je personeelsbestand. Samen met Floor en Ted hebben we onze visie gedeeld en zorgvuldig alle opties afgewogen. Aan de hand van een realistische analyse van de situatie hebben we gezamenlijk een actieplan opgesteld. De aanpak was niet alleen afscheid nemen, maar ook herstructureren en de organisatie beter maken qua bedrijfsvoering. Christiaan geeft aan: “Het effect was direct zichtbaar, en is nu jaren later ook nog steeds zichtbaar”.

Vertrouwen

“De betrokken medewerkers vonden het logisch wat we deden. Dat gold voor zowel de blijvende als de vertrekkende medewerkers”. Er was geen onzekerheid, het was heel duidelijk wat er ging veranderen, waarom en hoe.

Wat ik goed vind, zo vertelt Christiaan de Bruin: “Jullie presenteren je niet als ‘de advocaat’. De insteek is de medewerker goed informeren en samen oplossen.
“Geen gevecht om het gevecht”.

Onze aanpak

Deskundig

Vertrouwd

"Open, prettig en gericht op samenwerken"

Debby: “Jullie komen naast je staan en helpen je”. Niet alleen advies geven, maar ook betrokken zijn bij de uitvoering en daarin ondersteuning bieden. Ik kon als HR adviseur ‘in the lead’ blijven en gebruik maken van jullie ondersteuning, zo vertelt Debby.

Debby vult nog aan: “Janssen & Partners heeft veel kennis van ons bedrijf, hierdoor kunnen ze met de kennis ‘van binnenuit’ adviseren wat het beste is voor ons bedrijf”.