Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Mediation

MfN Mediation   |   Arbeidsgeschillen   |   Conflictbemiddeling

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil met de hulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator.

Mediation als oplossing

Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die voor de betrokken partijen aanvaardbaar is. Maar vaak zien zij die oplossing niet, doordat ze in het conflict verwikkeld zijn. Met behulp van een mediator wordt de communicatie weer op gang geholpen en zo helpt de mediator de partijen een eigen oplossing te vinden. Voor mediation gelden twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid.

MfN Registermediator

Een MfN-register mediator voldoet aan het MfN keurmerk. MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden in het enige erkende mediatorsregister van Nederland.

Onze Werkwijze
Voordelen MfN-Mediator
  • Het bespaart geld, want je hoeft geen dure rechtzaak te starten.
  • Het geeft een blijvende oplossing omdat je samen naar een oplossing zoekt.
  • Er wordt onafhankelijk en onpartijdig gehandeld.
  • Er wordt gedacht in oplossingen en je kijkt naar de toekomst.
Meer weten?

Floor Janssen vertelt over haar aanpak

Binnen mediation en bij mijn begeleiding in mediation sessies zijn voor mij ‘vertrouwen’, ‘vooruitgang’ en ’toekomstgericht’ belangrijke termen.

De eerste focus is de kern van het conflict vinden en een voor beide partijen aanvaardbare oplossing. Ik start eerst met individuele voorgesprekken zodat alle betrokkenen eerst vrijuit kunnen spreken en zet ik ze op de stand ‘toekomstgericht’.
Hierbij is ruimte voor emoties en verdieping. Uiteraard kijken we ook naar het verleden, maar voornamelijk naar de (gezamenlijke) toekomst! Daarna vindt er een gezamenlijk gesprek plaats waarin beide partijen spreken over de gezamenlijke toekomst en help ik hen bij het vinden van een voor iedereen aanvaardbare oplossing.

Ik heb Arbeidsrecht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor studeerde ik Management aan Universiteit Nyenrode te Breukelen en Personeel & Arbeid (HRM) aan Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch.

Ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als allround arbeidsrecht adviseur. ” 

 

" In alle vertrouwelijkheid je verhaal kunnen doen om zo met de andere partij tot een oplossing te komen! "