Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Mediation

MfN Mediation   |   Arbeidsgeschillen   |   Conflictbemiddeling

Zijn er arbeidsconflicten op de werkvloer? Wil je er graag wat aan doen en juridische stappen voorkomen? Mediation bij Janssen & Partners kan de oplossing zijn tussen werknemer en werkgever!

Wat is mediation?

Het gaat bij mediation om het samen oplossen van een geschil, door hulp te krijgen van een neutrale conflictbemiddelaar en dat noemen we een mediator. Een geschil heeft vaak een oplossing welke voor beide partijen aanvaardbaar is, echter wordt de oplossing door een werknemer en werkgever vaak niet gezien. Ze zijn namelijk teveel bezig met het conflict zelf en verliezen de focus. Mediation is daarom een goede keuze om juridische stappen te voorkomen. De communicatie wordt dankzij een mediator van Janssen & partners weer op gang gebracht en er wordt op die manier hulp geboden op weg naar een oplossing. Er staan twee aspecten centraal bij mediation en dat zijn vertrouwelijkheid en vrijwilligheid. 

Onze Werkwijze
Stapsgewijs arbeidsconflicten aanpakken

Arbeidsconflicten op de werkvloer zijn erg vervelend, maar het komt in de beste bedrijven voor. Soms kun je er als werknemer en werkgever samen uitkomen, maar niet altijd. Gelukkig kun jij altijd een beroep doen op Janssen & Partners en dan wordt er samen gekeken naar een passende oplossing. Dit wordt stapsgewijs gedaan, namelijk als volgt:

  • De eerste stap is het voeren van individuele gesprekken. Er wordt met iedere partij een één op één gesprek gevoerd met de mediator en dan kun je dus je eigen verhaal doen.

  • De tweede stap is het voeren van een gezamenlijk gesprek. De partijen gaan dan met elkaar in gesprek en zoeken samen naar een passende oplossing.

  • De derde en laatste stap is de oplossing. Mediation legt hierbij de focus op de toekomst en ook op het vinden van aantoonbare oplossingen, voor iedere partij uiteraard.

Wil je gebruik maken van mediation om juridische stappen te voorkomen? Dan ben je bij Janssen & Partners aan het juiste adres. Werknemer en werkgever kunnen hier een beroep op doen en samen, met de nodige hulp in de communicatie, op zoek gaan naar een passende oplossing voor beide partijen.

Meer weten?

Kies voor een MfN Registermediator

Kies voor een MfN Registermediator

Als er sprake is van een arbeidsconflict binnen jouw bedrijf, dan is het goed om na te gaan wat een mediator van Janssen & Partners voor je kan betekenen. Arbeidsconflicten tussen werknemer en werkgever moeten namelijk zo snel als mogelijk worden aangepakt. Een MfN register mediator voldoet aan een MfN keurmerk. Ze krijgen een kwaliteitslabel dan ook niet zomaar. De kwaliteit en ervaringen als mediator hebben zij aangetoond door diverse toetsen. De voordelen van een mediator:

  • Je bespaart veel geld, want mediation kan juridische stappen voorkomen.
  • Het draagt bij aan een blijvende oplossing, want je zoekt samen een oplossing.
  • Alles wordt onpartijdig en onafhankelijk opgelost.
  • Je kijkt samen naar oplossingen en toekomstgericht.

Kom daarom in actie en pak ook arbeidsconflicten op de werkvloer tussen werknemer en werkgever aan. Mediation voorkomt juridische stappen, en daarvoor ben je aan het juiste adres bij Janssen & Partners. Meer weten? Neem contact op en we helpen je graag verder.   

Floor Janssen vertelt over haar aanpak
Binnen mediation en bij mijn begeleiding in mediation sessies zijn voor mij ‘vertrouwen’, ‘vooruitgang’ en ’toekomstgericht’ belangrijke termen”

" In alle vertrouwelijkheid je verhaal kunnen doen om zo met de andere partij tot een oplossing te komen! "