Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Een tool om de juiste kandidaten te selecteren

Game based recruitment

Inhoud

Game based recruitment helpt je de juiste kandidaten voor jouw vacatures te selecteren. Daarnaast is het een unieke en nieuwe werving- en selectie methode waardoor je opvalt in deze krappe arbeidsmarkt. Janssen & Partners biedt 2 soorten games aan. In deze blog lichten we ze toe.

Game based assessment "voorkeursgedrag"

Game based assessment "Breinskills"

Hoe het werkt?

In dit assessment speelt de kandidaat via een mobiele telefoon (of computer) 8 spellen. Er worden korte casussen voorgelegd aan de hand van plaatjes en een korte tekst, waarbij de kandidaat moet aangeven welke rol hij in deze casus zal aannemen.

Duur: 8-10 minuten

Hoe werkt het?

In dit assessment speelt de kandidaat op de computer (mobiel niet mogelijk) 4 games. Denk hierbij aan: kanonschieten, memorie, reactietest.

Meer hierover vind je op de website van BrainsFirst.

Duur: 45 minuten

Wat levert het op?

Uiteindelijk levert dit een overzicht op van gedragskenmerken die sterk aanwezig zijn en gedragskenmerken die minder sterk aanwezig zijn.

Dat een gedragskenmerk minder aanwezig is wil niet zeggen dat de kandidaat het bijbehorende gedrag niet kan laten zien, maar wel dat het zijn/haar voorkeursgedrag niet is. Doet de omgeving vaak een beroep op dit gedrag dan kost dat de kandidaat veel energie en kan dat voor irritatie zorgen. Andersom, scoort een kandidaat op een bepaald gedrag hoog, dan kost het hem/haar geen enkele moeite om dit de laten zien. Sterker nog, de kandidaat krijgt daar energie van.

 

De gedragskenmerken worden tot slot gebundeld tot 8 rollen: presteerder, dealmaker, pionier, strateeg, samenwerker, verankeraar, analyticus. Hoe meer kenmerken van die rol bij de kandidaat aanwezig zijn, hoe hoger de score op de rol.

Wat levert het op?

Uiteindelijk levert dit een overzicht op van de natuurlijke stijl van het brein van de kandidaat gedurende de 6 denkstappen. Hierbij worden de voor- en nadelen en productiviteittips toegelicht.

De 6 denkstappen zijn:

  1. Observeren: Op welke informatie richt je je aandacht en wat probeer je te negeren?
  2. Denken: Hoe gebruik en combineer je informatie om tot ideeën en meningen te komen?
  3. Beslissen: Hoe neem je beslissingen en hoe weeg je verschillende beslissingen tegen elkaar af?
  4. Organiseren: Hoe orden je je taken tot agendapunten en projectstappen?
  5. Handelen: Hoe werk je taken, agendapunten en projectstappen af?
  6. Werkstijl: Werk je het liefst lang aan één taak, of wil je het liefst alles tegelijk doen?

 

De achterliggende gedachten is, dat je succesvoller bent, wanneer je een baan kiest die aansluit op jouw natuurlijke brein-skills. Je bent dan gelukkiger, productiever en ervaart minder stress.

 

Let op: tot februari 2023 af te nemen tegen een aantrekkelijke prijs! 

Vragen over game based recruitment?

Neem vrijblijvend contact met ons op.