Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Het effect van een werken-bij pagina

De voordelen van een werken-bij pagina

Een werken-bij pagina

Een werken-bij pagina is een essentieel onderdeel van het wervingsproces. Met deze pagina, die is ontworpen om potentiële werknemers te informeren over het bedrijf, de vacatures en de voordelen van werken bij het bedrijf, laat je sollicitanten zien waarom het zo leuk is om bij jullie bedrijf te komen werken. In deze blog nemen we de vele voordelen met je door. 

73% van de sollicitanten bekijkt de werken-bij pagina voordat ze solliciteren.

Voordelen van een werken-bij pagina

Aantrekken van kandidaten die passen bij jouw organisatie

Op een werken-bij pagina kun je informatie kwijt waarmee je laat zien hoe het is om bij jouw organisatie te werken. Denk aan informatie over de sfeer en het team. Potentiële kandidaten kunnen aan de hand hiervan een inschatting maken of de sfeer en het team bij ze past. Wanneer je bijvoorbeeld aan de hand van foto’s laat zien dat het team bestaat uit gezellige en informele collega’s die graag samenwerken en leuke dingen ondernemen, zal je sneller kandidaten aantrekken die zich daar tot aangetrokken voelen. 

Employer Brand versterken

Een werken-bij pagina is een krachtige tool om de employer branding van jouw organisatie te verbeteren. Het kan helpen om een positief beeld neer te zetten en potentiële kandidaten te laten zien wat de organisatie uniek maakt en waarom het een goede werkgever is.

Een goede sollicitantervaring

Een goed ontworpen werken-bij pagina draagt bij een aan goede sollicitant ervaring. Het maakt het voor sollicitanten gemakkelijker om informatie te vinden over onder anderen de organisatiecultuur, de vacatures maar ook sollicitatieproces. Door deze gemakkelijkheid en duidelijkheid vergroot je de kans dat kandidaten solliciteren.

Stimuleren werknemersbetrokkenheid

Op een werken-bij pagina kunnen werknemers hun ervaringen en succesverhalen delen. Dit creëert een authentiek beeld van de organisatie. En door medewerkers te vragen om mee te helpen, stimuleer je ook nog eens de betrokkenheid. 

Janssen & Partners heeft verschillende bedrijven geholpen met het succesvol inrichten van hun werken-bij pagina. Vele sollicitanten hebben aangegeven de pagina bekeken te hebben en het erg prettig te vinden om hiermee een goed beeld van de organisatie te kunnen vormen. We kunnen dus stellen dat het een positieve bijdrage levert aan het recruitmentproces en nog belangrijker, aan de sollicitantbeleving.

5/5

Wil jij ook een werken-bij pagina, maar kom je hier niet aan toe of weet je simpelweg niet waar je moet starten? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op