Personeelsadvies

HRM-Specialisten

Juristen Arbeidsrecht

Mediators MfN

T: 0418-516680

Corona maatregelen en vakantie opname, hoe ga je hiermee om?

Covid-19 en vakantie

Inhoud

De Minister President, Mark Rutte, benoemde het vorige week al, de meivakantie plannen. Hij riep mensen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en gaf aan dat dat op reis gaan voor vakantie nu even niet vanzelfsprekend is.

Voor werkgevers en werknemers roept dit natuurlijk de nodige vragen op. Wat gebeurt er met ingepland verlof? Kan ik later in het jaar verlof opnemen? Mag ik werknemers verplichten om verlof op te nemen?

Gepland verlof

Wanneer een werknemer verlof heeft aangevraagd en dit is goedgekeurd, kan een werknemer dit verlof in principe niet zonder toestemming van zijn werkgever intrekken. Ook niet wanneer de betreffende vakantie niet kan doorgaan en/of de werknemer een voucher heeft ontvangen. Werkgevers kunnen het standpunt innemen dat reeds geplande vakanties blijven staan. Uiteraard is het te begrijpen dat iedereen zijn vakantie anders had voorgesteld. Werkgevers kunnen daarom in het kader van de redelijkheid ook aangeven dat ze bereid om te overleggen of verzetten haalbaar is. Houd daarbij rekening met de bezetting op een later moment en waak ervoor dat deze niet in gevaar komt wanneer vakantie uren later in het jaar worden opgenomen

Zoek samen een oplossing

Werkgevers kunnen werknemers niet verplichten om vakantie op te nemen, ondanks de corona crisis. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het Coronavirus wel een grote impact op het bedrijf. De overheid probeert bedrijven met diverse financiële maatregelen te ondersteunen om de gevolgen van het virus op te vangen en ervoor te zorgen dat banen zoveel mogelijk behouden blijven.

Ons advies is, roep werknemers op om te helpen en hun steentje bij te dragen. Hoe kan een werknemer helpen? De werknemer kan zijn werkgever helpen door bijvoorbeeld vrijwillig verlof op te nemen. Door nu verlof op te nemen is de werknemer later in het jaar, wanneer het bedrijf hopelijk weer volop werk heeft, volop beschikbaar. Daarnaast is het ook een kans om voor degenen die nog een groot aantal uren open hebben staan om juist nu de rust te pakken en de uren op te nemen. Met dit kleine gebaar kunnen werkgevers enorm geholpen worden.

Behoefte om te sparren?

Neem contact met ons op